De reeks Indonesische hotels is er eentje van wisselende successen... Gelukkig hebben we afgesloten met een knaller!

Djody Hotel (Jakarta): een van de deftigere hotels in de backpackersbuurt doch ietwat groezelig. Wel met airco!
Prijs: 8 euro per nacht


Mercury Guest House (Yogyakarta): leuke tuin, mooie gemeenschappelijke ruimtes en zelfs een zwembad! Propere kamers, op de gigantische kakkerlak na... toch maar snel even van kamer geruild...
Prijs: 7.2 euro per nacht


Cafe Lava Hostel (Gunung Bromo): ruime en propere kamer. De dikke dekens waren zeker nodig!
Prijs: 7.2 euro per nacht


Catimore Homestay (Ijen Plateau): heel rustige omgeving. Koffie en thee a volonte beschikbaar en zowaar een (koud!) zwembad en hotspirngbad!


Ayu Bungalows (Ubud): vriendelijke uitbaatster maar helaas had ze niet veel kaas gegeten van het runnen van een "hotel". Niet al te proper, eigenlijk zijn we enkel gebleven voor het ontbijt...
Prijs: 3.6 euro per nacht


Hotel Ray (Senggigi): kleine maar propere kamer met een eigen terrasje waar ons ontbijt gebracht werd.
Prijs: 5.4 euro per nacht


Gili Air Santay (Gili Air): de beste strandbungalow van heel onze reis, met als troeven het gigantische muskietennet en een hangmat op ons behoorlijk groot terras.
Prijs: 5.8 euro per nacht


Gardena Hotel (Labuanbajo): trieste bungalows in een leuke setting, met uitzicht op de baai.
Prijs: 6.5 euro per nacht


De bijbehorende "badkamer" bulkte niet bepaald van de luxe: schimmelgeur en een kleine mandi (de bak met water waaruit je met een emmertje moet scheppen om alzo te douchen). Niet echt praktisch... maar een typische Indonesische badkamer.


Kanawa Island Bungalows (Pulau Kanawa): prachtige locatie op het onbewoond eiland maar eigenlijk veel te duur want Chinese wc en mandi ipv douche.
Prijs: 14.5 euro per nacht (overzetbootje inbegrepen)


Rima hotel (Ruteng): vriendelijke uitbaters van een veel te duur hotel dat de prijs wint voor slechtste (gemeenschappelijke) badkamer, zijnde een hokje met mandi in de kelder. De kamer zelf was ook eerder muf.
Prijs: 7.2 euro per nacht


Hotel Korina (Bajawa): het douchen was ook hier weer met een emmertje te doen... Medegasten waren voornamelijk gigantische sprinkhanen...
Prijs: 5 euro per nacht


Bintang Hotel (Moni): propere kamer maar de douche lekte en er hing nogal een rioolgeurtje.
Prijs: 4.3 euro per nacht
Foto ontbreekt...

Hotel Ikhlas (Ende): uiterst lui personeel maar een deftige kamer. Alleen jammer dat het enige raam uitgaf op het "restaurant". Op wandelafstand van het vliegveld (met nadruk op veld) gelegen.
Prijs: 5.8 euro per nacht


New Arena Hotel (Kuta): ruime kamer met groot balkon, tv met BBC World en Euro 2008, groot zwembad en zowaar een heus ontbijtbuffet.
Prijs: 11 euro per nacht


??? (Lovina): deftige kamer maar de kamers onder ons waren ze aan het verbouwen. Bijna zicht op zee...
Prijs: 4.3 euro per nacht


Losmen Agung Inn (Kuta): Groezelige badkamer, trieste kamer en uiterst irriterend mysterieus getik dat ons laaaang heeft wakker gehouden.
Prijs: 6 euro per nacht


Linda Bungalows (Nusa Lembogan): propere kamer, alleen jammer dat een muskietennet ontbrak. Het enige hotel in Indonesie waar ons ontbijt niet inbegrepen was!
Prijs: 5 euro per nacht


Indra Homestay (Ubud): splinternieuwe kamer met een leuk terrasje waar ons ontbijt geserveerd werd.
Prijs: 4.3 euro per nacht


Kajane Mua (Ubud): TOP OF THE BILL! Resort is een understatement! Onze eigenste prive villa met prive zwembad, geweldige buitenbadkamer met gigantisch bad en douche, zeer uitgebreid ontbijt en het diner werden op ons terras geserveerd. Verjaardagscadeau van Pieter voor Karolien!
Prijs: xxx dollars en een fotodeal.


De prachtige setting van ons candlelight dinner...